Ben je vegetariër of heb je even geen behoefte aan vlees dan is dit een heerlijke snack of gerecht voor bij een barbecue of als traktatie.
Bereidingswijze
Om er voor te zorgen dat de saté prikkers minder splinteren en het rijgen makkelijker te maken kan je de saté prikkers een avond van te voren weken in een glas water.
Snij de wortel, paprika en courgette in plakken. De champignons en ui kan je kwarten snijden om het aanrijgen makkelijker te maken.
Indien gewenst kan je de spiesen nog besprenkelen met olijfolie en daarna voorzien van wat vers gemalen peper.
Mocht je nog extra kruiden willen toevoegen of willen garneren kan je wat plukjes peterselie over de spiesen.
De spiesen zijn prima koud te eten, maar je kan ze kort op de barbecue of grill bereiden om hem warm te kunnen serveren.
Ingrediënten
- 1 Courgette
- 3 Paprika's
- 1 Wortel
- 2 Rode uien
- doosje Kastanje champignons
- 15g Peterselie
- Vers gemalen peper
- Saté prikkers
Receptinformatie
Type gerecht: Snack
Kookduur: 15 minuten
Aantal personen: 4 personen
Moeilijkheid: Eenvoudig