Een soep is een perfecte manier om kliekjes op te kunnen maken. Serveer het met een stokbrood en je hebt in een handomdraai een makkelijke maaltijd geserveerd.
Bereidingswijze
Breng anderhalve liter water aan de kook. Dit kan je in een pan doen, maar je kan hier ook de waterkoker voor aan zetten.
Roerbak alle groenten kort in een scheutje olie in je soeppan. Vervolgens kan je het vuur lager zetten en het water toevoegen. Voeg de bouillonblokjes toe volgens de instructies op de verpakking. Bij sommige merken gebruik je 1 blokje voor een liter bouillon, bij anderen is dat 500ml.
In de tussentijd kan je de soepballen rollen. Kneed het gehakt eerst eventjes goed door, zodat het straks minder snel uit elkaar valt. Je maakt dan balletjes ter grootte van een knikker. Uiteraard kan je ook kant en klaar balletjes kopen.
Voeg de balletjes toe aan de soep en laat het nog even doorpruttelen. Afhankelijk van je smaak hoeft de soep niet door te koken. Als je van meer bite houd is een hete soep meer dan voldoende. Zorg er wel voor dat de gehakt genoeg tijd heeft gehad om te kunnen garen.
Voeg als garnering nog wat peterselie toe aan de kommen, of kook het in de laatste minuten mee in je soep.
Met deze basis kan je alle kanten op. Liever andere groenten of vlees? Dit kan je eenvoudig aanpassen. Een soep leent zich ook goed om in voren te maken.
Vaak veel groente over? Snij het alvast in blokjes en vries het in voor een snelle soep voor dagen waar je minder tijd hebt om te koken.
Ingrediënten
- 1.5l Water
- Een handje Peterselie
- snufje Zout
- snufje Peper
- 350g Soepgroente
- 300g Half om half gehakt
- doosje Champignons
- 2 Groente bouillonblokjes
Receptinformatie
Type gerecht: Soep
Kookduur: 25 minuten
Aantal personen: 2 personen
Moeilijkheid: Makkelijk