Panna cotta met rood fruit

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een heerlijk romig nagerecht van Italiaanse afkomst. Zijn naam betekend letterlijk “gekookte room”. Het is een nagerecht dat iedereen eens geprobeerd moet hebben!

Bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuten in koud water. Dit zorgt er voor dat ze zacht worden en bruikbaar zijn voor ons recept.

Verwarm de slagroom in een pannetje. Zorg dat het net niet aan de kook raakt. Snij ondertussen het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg er uit.

Voeg het merg samen met de suiker toe aan je slagroom en verwarm het geheel al roerend voor 10 minuten op een laag vuurtje.

Ondertussen kan je een deel van je rood fruit apart leggen voor de garnering. De rest van het fruit verwarm je in een pannetje met 2 eetlepels water. Indien gewenst kan je ook nog 2 eetlepels suiker toevoegen om het geheel wat zoeter te maken. Pureer het geheel naar een structuur die je zelf fijn vind.

Knijp de gelatine uit en voeg het toe aan het slagroommengsel. Roer het geheel door totdat de blaadjes zijn opgelost.

Vervolgens kan je het mengsel in de gewenste glazen/vormen gieten. Wanneer je dit gedaan hebt moeten ze minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Serveer de panna cotta met je zelfgemaakte rode saus en voeg er wat rode vruchten aan toe. Je kan je nagerecht aftoppen met een paar blaadjes munt als garnering.

Ingrediënten

  • 500ml Verse slagroom
  • 1 Vanillestokje
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 300g Rood fruit
  • 40g Kristalsuiker
  • een handje Munt
Bestellen bij Jumbo

Receptinformatie

Type gerecht: Nagerecht
Kookduur: 50 minuten
Aantal personen: 4 personen
Moeilijkheid: Middel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *