Met een beetje oefening kan iedereen een ei bakken. Ga je verder dan dat kom je snel uit op een omelette. Hoe bak je die nou lekker?
Bereidingswijze
Begin met het los kloppen van de eieren. Tijdens het kloppen kan je een eetlepel melk (of water) toevoegen om de omelette luchtiger te krijgen.
Verwarm een scheutje olie of een beetje boter op de pan en giet het mengsel, dan wel met of zonder peterselie in de pan. Je kunt naar smaak ook nog wat peper en zout toevoegen
Van belang is dat de omelette op een laag vuurtje bakt, tot deze los laat van de bodem. Wanneer de bodem los begint te raken kan je de omelette uit de pan halen.
Dit basisrecept is heel beperkt, maar je kan er alle kanten mee op, zo kan je allerlei dingen toevoegen die je lekker vind.
Het geheel is lekker om te eten op toast, of op een harde bol met wat rucola. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt.
Ingrediënten
- 2 Eieren
- Een handje Peterselie
- snufje Zout
- snufje Peper
- 1el Melk
Receptinformatie
Type gerecht: Lunch
Kookduur: 15 minuten
Aantal personen: 1 persoon
Moeilijkheid: Makkelijk