Verse friet met zelfgemaakte Schnitzel

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Zo lekker als je ze in Duitsland of Oostenrijk kan krijgen is natuurlijk lastig, maar dit recept zorgt toch voor die heerlijke smaak van een verse schnitzel!

Bereidingswijze

Leg de schnitzels stuk voor stuk tussen 2 lagen vershoudfolie en sla hier met de onderkant van een pan of deegroller op zodat het mooie dunne gelijkmatige stukken vlees worden.

Snij de citroen voor de kwarten en hou deze apart voor bij het serveren.

Breek het ei en kluts het door elkaar. Voeg hier de vers gemalen peper en indien gewenst een snufje zout aan toe. Dit mengsel gaat zich straks hechten aan het vlees en is dus de beste plek om de gewenste kruiden op toe te voegen, zonde kans dat je deze er misschien af veegt bij het panneren.

Maak 2 borden klaar waar je bij 1 de bloem verdeeld en op de andere het paneermeel. Het ei kan je eventueel ook op een bord doen, maar vaak werkt het vanuit een bakje ook wel.

Afhankelijk van je keuze in patat dien je deze ook alvast klaar te maken. Zo kan je er voor kiezen om patat te halen, maar verse patat uit de supermarkt kan je ook prima klaarmaken in de airfryer of frituurpan. Volg hierbij de instructies die op de verpakking vermeld staan.

Begin met de schnitzel door het bloem te halen. Zorg dat elk stukje goed bedekt is, want dit zorgt er voor dat het ei goed blijft hechten.

De tweede stap is de schnitzel door het ei heen halen. Met dezelfde zorg als in de vorige stap zorg je er voor dat het ei overal netjes aan het vlees gehecht is.

De laatste stap is de schnitzel door het paneermeel halen. Ook hier zorg je dat het vlees een mooie bedekte laag heeft. Eventueel kan je met de hand de moeilijk bereikbare plekken zelf bestrooien.

In de tussentijd zorg je dat je een ruime pan met boter hebt klaar staan waar je je schnitzels in 3 tot 4 minuten per kant krokant en mooi bruin klaar bakt.

Serveer de schnitzel met een partje of plakje citroen, om over de schnitzel te kunnen besprenkelen. Heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld een koolsalade.

Ingrediënten

  • 4 varkens schnitzels
  • 700g Verse patat
  • 1 Citroen
  • 100g Bloem
  • 2 Eieren
  • 200g Paneermeel
  • Vers gemalen peper
  • 250g Roomboter
Bestellen bij Jumbo

Receptinformatie

Type gerecht: Hoofdgerecht
Kookduur: 50 minuten
Aantal personen: 4 personen
Moeilijkheid: Middel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *