Iedereen heeft wel eens van die dagen waar je niet zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dit recept is zo’n klassieker die iedereen wel eens gegeten heeft.
Bereidingswijze
Snipper het uitje en fruit deze kort in de pan in een scheutje olijfolie. Vervolgens voeg je de kipfilet in blokjes toe en bak je deze in ongeveer 5 minuten gaar.
Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking klaar.
Voeg de pesto en de room toe aan de kip en uit en roer het geheel goed door. Proef ondertussen en voeg peper en zout, indien gewenst, naar eigen smaak toe.
Laat vervolgens de saus een paar minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg daarna de pasta toe aan de saus. Snij de tomaten in blokjes (of neem halve cherry tomaten) en roer deze kort in de saus mee.
Tip: Deze maaltijd is heerlijk met wat gerapste kaas. Liever vegetarisch klaarmaken? Laat de kip dan achterwege.
Ingrediënten
- 300g Pasta
- 400g Kipfilet
- 1 Ui
- 250ml Kookroom
- 250g Tomaten
- 4el Pesto
Receptinformatie
Type gerecht: Hoofdgerecht
Kookduur: 25 minuten
Aantal personen: 4 personen
Moeilijkheid: Eenvoudig