Hamburger met kaas en bacon

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Even lekker ongezond doen mag best. Wat is er dan lekker dan een goed gevulde hamburger? In dit recept een luxe variant op de cheeseburger.

Bereidingswijze

In dit recept gaan we uit van 4 personen en 500g gehak. Op deze manier kunnen we 4 “Quarter Pounders” maken welke namelijk een gewicht van 113,4 gram per stuk hebben.

Doe de gehakt in een kom die groot genoeg is om goed te kunnen kneden. Ik vind het zelf altijd lekker om er een goede scheut met ketchup aan toe te voegen. Dit zorgt voor een heerlijke smaak aan het vlees.

Kneed het vlees eventjes goed door elkaar. Dit zorgt er voor dat het straks minder snel uit elkaar kan vallen. Verdeel de hamburgers vervolgens in 4 gelijke delen. Je kan de hamburgers persen in een speciale hamburgerpers, maar met de hand vormen of persen tussen 2 stukken vershoudfolie werkt natuurlijk ook perfect!

Snij de ui in ringen en bak ondertussen de bacon uit in een koekepan. Het vet dat hier van vrij komt gebruiken we voor de uien. Deze gaan we op laag vuur karameliseren. Met dit proces komen de suikers in de ui op een mooie manier vrij, waardoor het straks een lekkere zoete smaak krijgt. Het karameliseren van uien kan makkelijk 30 minuten in beslag nemen, stop dus niet te vroeg.

Breng in een grill of koekenpan een scheutje olie op temperatuur. In deze pan gaan we op hoog vuur onze hamburgers bakken. Deze bakken we ongeveer 5 minuten per kant.

Wanneer je de hamburger de eerste keer hebt omgedraaid en tevreden bent met de garing en kleur kan je een plak cheddar op je burger toevoegen. Dit zorgt er voor dat de kaas mooi over de burger smelt.

Snij de broodjes door midden en rooster ze indien gewenst even kort in de grillpan. Voeg vervolgens een laagje ketchup toe op de bodem, gevolgd met de hamburger met daarop je kaas. Nu kan je de uien toevoegen en als laatste een paar gekarameliseerde uien en de bovenkant van het broodje om hem af te toppen.

Dit recept is eenvoudig om te zetten naar een hoofdgerecht door er een gepofte aardappel of wat frietjes aan toe te voegen. Als groente kan je het serveren met een salade of salsa.

Tip: Door half om half gehakt te gebruiken wordt de hamburger minder droog dan wanneer je het met puur rundergehakt zou maken.

Ingrediënten

  • 500g Half om half gehakt
  • 1 pakje Cheddar
  • 2 Uien
  • 150g Bacon
  • Ketchup
  • 4 Hamburger broodjes
Bestellen bij Jumbo

Receptinformatie

Type gerecht: Snack
Kookduur: 60 minuten
Aantal personen: 4 personen
Moeilijkheid: Eenvoudig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *